måndag, juni 24, 2013

Hatt

Jag blev med hatt i Venedig!

Idag är vi i Zagreb och det regnar :( Hoppas att vädret blir bättre...

Tack och hej.

onsdag, juni 12, 2013

Luff

Imorgon bär det av, då betas den första sträckan av i vår tågluff. Tåget går mot Berlin, och vi får se hur länge vi stannar där, innan vi drar vidare (förmodligen då mot Italien).

Någon som har något bra tips på saker man absolut inte får missa i Berlin?

tisdag, juni 11, 2013

Les Misérables Wedding Flash Mob

Okej, jag vill ha det här på mitt bröllop också (Ell, jag litar på att you'll make it happen).


Tack och hej.

Nelson Mandela

Det är väl knappast någon som har missat att Nelson Mandela befinner sig på sjukhus sedan i lördags, i ett "allvarligt men stabilt" tillstånd? Jag har sedan nyheten kom googlat 'Nelson Mandela' minst två gånger om dagen, och varje gång hoppats på att han fortfarande ska vara vid liv.

Men imorse läste jag artileln "Nelson Mandela: Is it time for South Africa to let him go?" på BBC News och den förklarar situationen, och Mandelas betydelse, väldigt bra.

För sanningen är den att Nelson Mandela bara är en människa. En extraordinär sådan, ja, kanske till och med en superhjälte, men fortfarande bara en mänsklig sådan. För han kan inte resa sig igen om någon skulle bryta hans rygg, han har inte tagit ett serum som gör honom nästintill odödlig och han är inte en gud från Asgard.

Mandela är inte en landsfader för mig på samma sätt som han är för Sydafrika, men han är en av de största inspirationerna i mitt liv. Jag tror att jag förstår vad de menar, när de i artikeln skriver "South Africans see Mr Mandela as the glue that is holding the country together". Mandela var den person, eller kanske symbol, som fick mig att inse att det går att skapa en bättre värld, att det går att förlåta och samarbeta för att ena oss. När han är borta, kommer vi ta upp stafettpinnen, eller kommer vi att glömma bort exakt vad det var som gjorde honom till en sådan speciell person?

BBC News avslutar sin artikel med att citera Ralp Mathekga, som är en politisk analytiker: "The best way to honour him will be to carry on his values of tolerance and conversation", och jag skulle vilja citera en annan man, för att visa att det finns fler som Nelson Mandela där ute, eller att fler kommer växa upp och bli nya Nelson Mandelor: "I still believe in heroes." 

Källa

Lite shoppning

Idag har jag varit på stan hela dagen och ordnat med grejer inför luffen, men givetvis "råkade" jag handla en del andra grejer också...


Som de här pocketböckerna Åhléns hade rea på.
101 historiska myter - Åke Persson & Thomas Oldrup
De utvalda: tankeläsaren - Kristin Cashore
Monster - Micael Dahlén

Samt en otroligt fin utgåva av Nalle Puh.
Den innehåller både  Winne-The-Pooh och  The House At Pooh Corner.
Och ett par skor, för att, ehh, skor är snygga?
Tack och hej.

E3

E3 pågår för fullt i Los Angeles och en av mina stora drömmar här i livet (precis som att någon gång få åka på Comic Con) är att få gå på den här mässan.

Sony visade äntligen hur PS4:an kommer se ut, samtidigt som de meddelade att man kommer kunna spela begagnade spel på den, samt att man inte behöver checka in online för att använda konsolen (till skillnad från, exempelvis, Microsofts nya Xbox ...). Den kommer att kosta 399 euro, men om man väntar med att köpa den, kanske den kommer gå ner i pris.

Som om inte det var nog visade Square Enix upp sitt nya Final Fantasy-spel, Final Fantasy versus XIII, som tillkännagavs redan 2006, men lo and behold, det har blivit Final Fantasy XV istället! Jag klagar inte, jag gillar Final Fantasy-spelen, så jag hoppas XV blir bra mycket bättre än XIII. MEN det är inte det mest spännande, de bästa nyheterna är att KINGDOM HEARTS III är in development till PS4!!!! Jag skulle kunna göra en happy dance, så lycklig jag är :')

Mirror's Edge 2 är också under utveckling, och det behövs definitivt fler spel med kvinnliga huvudkaraktärer, så jippieee! säger jag.

Nu måste jag gå och klä på mig, har en miljon saker att fixa inför luffen på torsdag. Tack och hej!

måndag, juni 10, 2013

Höstnyheter

Har ni sett Gilla Böckers boksläpp för i höst? Om inte, kan ni surfa in här och kolla in deras höstsläpp! Ny bok från Jenny Jägerfeld (hurra!) och nytt från Jonathan Tropper, samt att de ger ut Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbos roman Vi måste sluta ses på det här sättet, som låter som att det kan bli en ny favorit.

Sedan kommer även två översättningar, en från finska och en från engelska. Det finns mycket att se fram emot, med andra ord!

Men nu är det fortfarande sommar, och på torsdag ska jag åka iväg och tågluffa med två vänner och ha lite semester. Vi har sagt att det ska vara en "kreativ resa", vilket jag verkligen kan behöva om den här boken ska bli klar någon gång ...ser fram emot att resa iväg och se lite mer av Europa, jag har inte sett jättemycket innan, men nu ska det alltså bli ändring på det!

Mitt största bekymmer är om jag ska ta några böcker med mig. I så fall, hur många? Och vilka? Får se hur mycket plats det finns över när jag väl har packat det viktigaste ...

Tack och hej.